Yrsel - Massor om yrsel

Utbränd

Att människor bränner ut sig har blivit allt vanligare de senaste åren. Forskarna är ganska eniga om att orsaken till att bli utbränd beror på stress men inte exakt varför andelen utbrända ökar.

Möjliga anledningar till ökat antal utbrända

Utbränd

De orsaker som diskuteras till att allt fler blir utbrända är många.

Vissa anser att bli utbränd beror på att männinskor i välståndsländer rör på sig mindre och mindre och därmed inte blir av med sina stresshormoner. Dessa stresshormoner som utsöndras vid stress förbrukas då kroppen rör sig. Tidigare var stress bra eftersom detta gjorde människan alert som gjorde att hon flydde från vilda djur.

En annan orsak att bil utbränd kan vara att dagens människor hela tiden är igång och håller på och chattar, är nåbara vi mobilen, speler WordFeud samt gärna lyssnar på Spotify och allting samtidigt. Det ges ingen tid till avkoppling eller lugn och ro vilket gör att kroppen inte kan återhämta sig från stressen.

Människor i dag sover också betydligt mindre än för bara 20 år sedan eftersom det finns så många saker som pockar på uppmärksamneten som TV, e-mail, internet, m.m. vilket gör att återhämtningen på nätterna blir kortare och ökar risken för utbrändhet ökar.

Det finns även de som anser att vår förändrade kost kan bidra till ökad utbrändhet iform av dåliga snabba kolhydrater och mycket kemiska och syntetiska ämnen.


Hjälp vid yrsel kan du få hos


Mer fakta om Yrsel

Nedan kan ni finna mer fakta om yrsel och vad yrsel innebär.Meny - Yrsel
Till förstasidan på www.yrsel.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Mer infoKristallsjukanViktigtNyheter